Розалік - це специфічні рідкі водорозчинні добрива, що містять від одного до декількох мікроелементів та призначені для позакореневого підживлення рослин.
Розалік-розабор - створений на основі спеціально розробленої формули, яка забезпечує максимальну ефективність засвоювання рослинами бору. Ця формула дає змогу найефективніше та в зручний спосіб забезпечити рослини бором через вегетативні органи (листки, пагони тощо) у фази, коли потреба в ньому найвідчутніша.
Розабор є одним із найбільш концентрованих рідких боратних продуктів ринку: 11% бору, розчинного у воді, тобто 150 г/л бору в органічній формі. Крім того, його особливий склад сприяє максимальному поглинанню бору (80-95%).
Розалік-магнум - концентроване азотно-магнієве добриво із високим вмістом марганцю та сірки (N - 55 г/л, MgO - 80 г/л, Мn - 50 г/л, S02 - 240 г/л), яке використовується для обробки листкової поверхні рослин та для краплинного зрошення в інтенсивних технологіях вирощування сільськогосподарських культур.
Спосіб використання:
Буряк цукровий, кормовий: 2x3 л/га в фазі 6-8 листків та перед змиканням міжрядь.
Зернові: 3 л/га, в кінці фази кущення.
Кукурудза: 3 л/га, в фазі 6-8 листків.
Ріпак: 2-3 л/га на початку фази бутонізації.
Картопля: 2x4 л/га на початку фази бутонізації та в кінці цвітіння.
Цибуля, часник: 2x3 л/га за період вегетації.
Плодові дерева: 3x3 л/га, за період від початку опадання цвіту до росту плодів.
Кісточкові плодові дерева: 3x3 л/га, від опадання цвіту до появи зав'язі.
Характеристика:
4% загального азоту (N): в т. ч. 4% нітратного азоту, тобто 55 г/л; 5,8% оксиду магнію (MgO), розчинного у воді, тобто 80 г/л; 17,3% сірчистого ангідриду (S02), тобто 240 г/л; 3,6% марганцю (Мn) розчинного у воді, тобто 50 г/л.
Таблиця 39. Особливості застосування мікродобрив Розасоль та Розабор
Культура
|
Термін обприскування
|
Продукт
(рекомендований)
|
Норма кг, л/га
|
Кількість
робочого
розчину,
л/га
|
Зернові
|
1. початок фази кущіння (восени)
|
Розасоль 15-45-10
|
2,5-4
|
250-300
|
2. кінець фази кущіння
|
Розасоль 30-10-10 + 3 MgO + Магнум
|
2,5-3+1.5-2
|
250-300
|
|
3. фаза виходу в трубку
|
Розасоль 18-18-18+12S
|
3-3,5
|
250-300
|
|
4. початок колосіння
|
Розасоль 30-10-10 + 3MgO
|
3
|
250-300
|
|
Ріпак
|
1. у фазі розетки (восени)
|
Розасоль 18-18-18+12S + Розабор
|
2,5-3+1,5-2
|
250-300
|
2. на початку вегетації, навесні (після пробудження)
|
Розасоль 30-10-10+3MgO + Магнум
|
3+1,5
|
250-300
|
|
3. через 10 днів
|
Розасоль 30-10-10+3MgO
|
3
|
250-300
|
|
4. фаза зеленого бутона
|
Розасоль 18-18-18+12S + Розабор
|
3+1,5-2
|
250-300
|
|
Кукурудза
|
1. 3-4 сформованих листків
|
Розасоль 30-10-10+3MgO
|
3-4
|
250-300
|
2. Максимально висока рослина, що дозволяє війти агрегату в поле і не зашкодити рослині
|
Розасоль 18-18-18+12S + Розабор
|
3-4+1-1,5
|
150-300
|
|
Соняшник
|
1. 4-6 сформованих листків
|
Розасоль 18-18-18+12S
|
3-4
|
250-300
|
2. через 10 днів
|
Розасоль 18-18-18+12S + Розабор
|
2,5-3+2-3
|
250-300
|
|
Бобові
|
1. 4-6 сформованих листків
|
Розасоль 30-10-10+3MgO
|
2,5-3
|
250-300
|
2. У фазі бутон (до цвітіння)
|
Розасоль 18-18-18+12S
|
3-4
|
250-300
|
|
Картопля
|
1. 2-3 тижні після виникнення пагонів
|
Розасоль 18-18-18+12S + Магнум
|
3-4+2
|
250-300
|
2. у фазі бутонізації
|
Розасоль 18-18-18+12S
|
3-4
|
250-300
|
|
Цукровий і кормовий буряк
|
1. 6-10 сформованих листків
|
Розасоль 30-10-10+3MgO
|
2,5-3
|
250-300
|
2. змикання листків в міжряддях
|
Розасоль 18-18-18+12S + Розабор
|
3-4+2
|
250-300
|
|
3. за 40-50 днів до збирання урожаю
|
Розасоль 18-18-18+12S
|
3-4
|
250-300
|
|
Цибуля
|
1. 4-6 листків
|
Розасол 30-10-10
|
2,5-3
|
250-300
|
2. початок наростання цибулини
|
Розасол 18-18-18
|
3-5
|
||
3. через 10-15 днів
|
Розасол 18-18-18
|
2,5-4
|
||
Томати
|
1. через 10-14 днів після висадження розсади
|
Розасол 30- 10- 10
|
3-4
|
250-300
|
2. перед цвітінням
|
Розасол 18-18-18+ магнум
|
2,5-3+1-1,5
|
||
3. інтенсивне наростання плодів
|
Розасол 15-45-10
|
2,5-3
|
||
Огірки
|
1. 3-4 сформованих листків.
|
Розасол 18-18-18
|
3-4
|
250-300
|
2. розстеляння огудиння
|
Розасол 18-18-18
|
2,5-3
|
||
3. початок плодоносіння
|
Розасол 15-45-10
|
2.5-3
|
||
Морква
|
1. 5-6 сформованих листків
|
Розасол 18-18-18
|
3-4
|
250-300
|
2. інтенсивне наростання коренеплоду
|
Розасол 18-18-18
|
2,5-3
|
||
Столовий буряк
|
1. 6-10 сформованих листків
|
Розасол 30-10-10
|
2,5-3
|
250-300
|
2. через 10-14 днів
|
Розасол 18-18-18 +Розабор
|
3+1.5
|
||
3. інтенсивне наростання коренеплоду
|
Розасол 18-18-18 +Розабор
|
2.5-3+1.5
|
||
Фруктові дерева
|
1. після цвітіння
|
Розасол 30-10-10 +Розабор
|
5+1,5
|
1000
|
2. через 10-14 днів
|
Розасол 18-18-18 +Розабор
|
5-6+1,5
|
|
|
3. через 10-14 днів
|
Розасол 18-18-18
|
5-6
|
|
|
4. через 10 днів після збирання урожаю
|
Розасол 18-18-18 +Розабор
|
5+1,5
|
|
Основні правила приготування робочого розчину:
Безпосередньо перед обприскуванням наповнити ємність обприскувача водою до 2/3 обсягу і ввімкнути мішалку, додати "Розасоль", розведений у співвідношенні 1:5, засіб захисту рослин (якщо це необхідно). Додати воду до необхідного об'єму і приступити до обприскування.
Заходи безпеки:
- Обприскування виконувати зранку або ввечері;
- Температура повітря під час обприскування не повинна перевищувати 20° С;
- Температура робочого розчину не повинна бути нижче 10° С;
- Забороняється збирати врожай впродовж 7 годин після обприскування;
- Добриво є безпечним для бджіл;
- Добриво не є загрозою навколишньому середовищу.